Informatie

KRV vzw is in meerdere opzichten geen traditionele volleybalclub. Hieronder lees je meer over ons doel, onze betrachting en onze visie.
 

Doel
Het Kessels Recreatief Volleybal vzw heeft als doel alle sportieve mensen uit (Groot-Nijlen en de brede regio rondom) Kessel de kans te geven om minstens éénmaal per week recreatief te volleyballen (bij voorkeur op vrijdagavond). De leden sporten op een ongedwongen manier en in een ontspannen en gezellige sfeer, op vrijwillige basis en zonder wekelijkse verplichting tot aanwezigheid. Hiervoor kan iedereen, vanaf 16 jaar, dame of heer, met een sportieve geest en wat balgevoel zich aanmelden via de info-pagina. KRV vzw zorgt voor infrastructuur, training en begeleiding. Voor KRV-leden die een grotere uitdaging zoeken wordt er deelgenomen door competitieteams (dames teams en heren teams) aan een regionale recreatieve competitie. Bij de oprichting werd erg bewust gekozen voor een bestaan buiten de klassieke volleybalverbonden. De club is principieel recreatief, niet competitief gericht, en een lidmaatschap bij "een verbond" kan de club meezuigen in de klassieke spiraal van financiële en competitieve verplichtingen.
 
Duurzaam voortbestaan van de club
Om een duurzaam voortbestaan van de club te verzekeren streeft KRV een gezonde mix aan leden na, wat zich ook vertaalt in de opkomst op de wekelijkse training (vrijdag). Te veel competitieve, ervaren clubleden bij elkaar kunnen nieuwe, minder ervaren clubleden afschrikken. Te veel nieuwe, minder ervaren clubleden bij elkaar kunnen het voor de meer competitieve, ervaren leden minder aangenaam maken. Nieuwe leden zijn steeds welkom, maar indien zij op zoek zijn naar een uiterst competitieve uitdaging of te competitief ingesteld zijn, zullen ze zich waarschijnlijk beter voelen bij een traditionele volleybalclub. De bestuursleden zullen er steeds over waken dat de clubleden met plezier en in een ongedwongen sfeer blijven deelnemen aan alle clubevenementen. Zij zijn uiteraard steeds een aanspreekpunt voor informatie of problemen.
 
Leden
Na het betalen van hun lidgeld zijn de enthousiaste KRV-leden bij voorkeur regelmatig aanwezig op de vrijdagse trainingen. Met hun positieve ingesteldheid dragen ze bij aan de aangename en sportieve sfeer die ook door de trainer nagestreefd wordt. Ook vinden we het fijn dat onze leden deelnemen aan andere clubevenementen. Ze steken graag een handje toe en helpen spontaan waar het kan om trainingen en clubevenementen vlot te laten verlopen. De KRV-leden zijn zich bewust dat de bestuursleden zich vrijwillig inzetten voor het goed functioneren van de vereniging. Ieder lid dat zich graag kandidaat wenst te stellen voor een bestuursfunctie of leuke ideeën, opmerkingen of voorstellen heeft, kan daarover steeds met één van de bestuursleden contact opnemen.
 
Praktische informatie
* Ben je minstens 16 jaar, dame of heer, dan kan je je aanmelden op onze info-pagina, wij informeren je dan verder.
* Elke vrijdag, het hele jaar door, ook tijdens de vakanties
* Van 19.30 tot 21.30 uur
* In sporthal "De Putting", Grote Puttingbaan, 8a, 2560 Kessel
* Kostprijs voor 52 weken recreatief volleybal 50 € (inclusief verzekering)
* Competitiespelers en -speelsters betalen 70 €  (dit kan enkel na overleg met de competitieleiding)
* Thuiswedstrijden competitie: elke woensdagavond en zondagavond (volgens kalender) van half september tot begin mei

Weet je graag nog meer,  contacteer ons via info@krv.be